Grupul german Leoni vrea să deschidă o fabrică la Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a anunțat, marți, că Grupul Leoni vrea să deschidă o fabrică de producție în municipiul Suceava.

andronache-2

El a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a discutat cu reprezentanții grupului de firme german Leoni care au arătat că sunt în căutarea unui spațiu de producție de 10.000 de mp cu teren adiacent necesar pentru extindere.

Potrivit viceprimarului, firma vrea să producă cablaje electrice auto, fiind lider global în materie, activând în 32 de țări.

Andronache a arătat că firma dorește să investească în municipiul Suceava, sau în apropiere dacă în municipiu nu identifică facilitățile necesare și că noua fabrică ar urma să angajeze o mie de angajați din care circa 70 la sută femei.

Angajații vor proveni din municipiul Suceava sau din împrejurimi, firma urmând să pună la dispoziție autobuze pentru transportul angajaților din alte localități, a menționat Andronache.

Leoni, care este producător de fire, cabluri, sisteme de cablare și produse conexe are în prezent peste 11.700 de angajaţi în trei fabrici din România în Arad, Bistrița și Pitești. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de