Incendiu la Moldomex


Intră acum și în grupul de

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit luni noapte la ora 22:53 cu sapte autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la SC Moldomex Suceava, ce are ca obiect de activitate  prelucrarea lemnului.

La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la un tablou electric de la o presa hidraulica si motoarele acesteia, un luminator si bitumul de la plafonul superior, existând pericolul de propagare la întreaga sectie de prelucrare. Potrivit ISU Suceava, s-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu o teava generatoare de spuma, doua tevi de refulare a apei pentru stingere si doua tevi pentru protectie, apoi la înlaturarea efectelor negative ale evenimentului.

Incendiul a distrus cablajul din tabloul electric, uleiul hidraulic din cuva presei cca 30 l, bobinajul motoarelor presei hidraulice, luminatorul policarbonat cca 40 mp, bitum pluvitec pe cca 10 mp, valoarea pagubelor fiind evaluata la 30.000 lei (300 milioane de lei vechi).

În urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a fost provocat ca urmare a unui aparat de conectare-pornire defect, fapt ce a dus la producerea unui scurtcircuit electric care a favorizat aprinderea materialelor combustibile din vecinatate, respectiv mase plastice.

Pompierii au reusit sa salveze constructia, utilajele si bunurile semifabricate.

Incendiul a fost lichidat marti, la orele 00.43.


Intră acum și în grupul de