Proiect de colaborare intre Prefectura si Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Prefectura judetului Suceava si Universitatea „Stefan cel Mare” din municipiul resedinta de judet au semnat miercuri un parteneriat prin care pun bazele colaborarii pe acest an. Scopul acestuia este, conform actului semnat de prefectul Orest Onofrei si de rectorul Adrian Graur, „realizarea în comun a unor programe de cercetare stiintifica, actiuni, activitati si proiecte cu caracter informational si aplicativ, dezvoltarea cooperarii institutionale în vederea modernizarii si adaptarii educatiei universitare la cerintele dezvoltarii economico-sociale a judetului, în context european”.

Conform protocolului semnat, cele doua institutii vor colabora pe o perioada de cinci ani, obiectivul comun fiind „promovarea unor proiecte de cercetare stiintifica si participarea cu proiecte comune la competitiile  pentru finantarea cercetarii stiintifice lansate atât în România, cât si la nivelul UE, Bancii Mondiale, etc”.

Prefectul de Suceava a declarat ca se asteapta ca Suceava sa devina în urmatorii ani un centru universitar de prestigiu în România, care sa poata oferi specialisti si profesionisti pe piata muncii.

La rândul sau, rectorul Adrian Graur a multumit prefectului pentru interesul aratat fata de învatamântul universitar sucevean si a spus ca Universitatea „Stefan cel Mare” va fi un partener serios în acest proiect. 


Intră acum și în grupul de