Eurodeputatul PLD Dumitru Oprea se simte obligat sa aiba cabinete in judetele din Moldova


Intră acum și în grupul de

Pe lânga biroul de la Iasi, eurodeputatul PLD Dumitru Oprea miercuri, a deschis birouri la Botosani si Suceava, urmând sa mai deschida astfel de cabinete la Piatra Neamt si Bacau, întrucât se simte obligat sa aiba astfel de birouri în judetele din Moldova. Acesta a declarat într-o conferinta de presa ca aceste cabinete ale europarlamentarului vor avea ca rol informarea populatiei privind problemele europene, dar si de transmitere la Parlamentul European a problemelor diverse cu care se confrunta electoratul.

Aceste cabinete vor avea 25 de asistenti din care doar doi la Bruxelles, iar restul în tara. În momentul de fata asistentii din tara pe care îi are sunt platiti, lunar cu sume între 300 si 600 de euro, cei de la Bruxelles cu peste 2000 de euro Dumitru Oprea a mentionat ca pentru plata acestora un europarlamentar primeste 16.900 de euro lunar si 4000 de euro lunar pentru plata chiriei cabinetelor si pentru deplasari, toti banii fiind decontati de Parlamentul European.

Dumitru Oprea a mai spus ca ar trebui sa primeasca si salariu din partea Parlamentului din tara, dar ca pâna în prezent nu i-a fost platit acest salariu.

Acesta a declarat ca va candida pentru functia de primar al municipiului Iasi, iar daca va fi ales, va renunta la functia de europarlamentar, întreaga logistica ce o realizeaza în prezent urmând sa fie folosita de europarlamentarul care îi va lua locul.


Intră acum și în grupul de