Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu participă la cea de a 29-a Reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regionala Europa, care se desfășoară în Italia


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, participă, începând de astăzi, la cea de a 29-a Reuniune a Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regionala Europa, care se desfășoară în Italia, la Saint Vincent, Vallée d’Aoste.

Parlamentarul sucevean, care este preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, a declarat că tema generală a dezbaterilor este ”Francofonia economică”, iar intervenția sa va fi în cadrul secțiunii „Rolul inovării și al economiei cunoașterii, măsurile ce vizează întărirea formării și ameliorarea accesului tinerilor la antreprenoriat și susținerea întreprinderilor în contextul internaționalizării.”

”Este momentul să mulțumim APF pentru susținerea acordată Delegației Parlamentului României în schimbarea statutului acesteia din membru asociat în membru cu drepturi depline. Votul APF a fost acordat în cadrul intâlnirii de la Antananarivo, Madagascar, în iulie 2016”, a spus Ardeleanu.

Ea a arătat că în discursul său va exprima preocupările României pentru schimbări majore în educație care vizează, printre altele, dezvoltarea învățământului profesional și întărirea învățământului dual.

Sanda Maria Ardeleanu

”Proiectul <<România educată>>, lansat de Președintele României, se află în plină desfășurare, implicând, direct sau indirect, toți actorii societății românești responsabili cu educarea și formarea tinerei generații, dar și cu cercetarea științifică”, a subliniat deputatul liberal.

Totodată, Ardeleanu a mai precizat că în cuvântul său va aminti importanța organizării Forumului Mondial al Femeilor Francofone, la București, în 2017, ca și a Forumului economic din 2018, la inițiativa  secretarei generale a OIF,  Michaëlle Jean și a președintelui României, Klaus Werner Iohannis. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de