Trecerea primarului Sucevei de la PNL la PDL, intre santaj si povesti electorale


Intră acum și în grupul de

Social-democratii suceveni si-au exprimat prin vocea vicepresedintelui PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, miercuri, într-o conferinta de presa, „ferma convingere” ca primarul Sucevei, Ion Lungu, a parasit PNL în favoarea PDL „în urma unui santaj”. Acesta a argumentat cu faptul ca decizia presedintelui PNL Suceava, primarul Ion Lungu, de a se alatura PDL poate fi pusa atât pe seama relatiilor vechi pe care le are cu presedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, din vremea când el era director la combinatul de celuloza si hârtie, Ambro SA Suceava, iar Gheorghe Flutur era directorul Directiei Silvice Suceava, unul fiind furnizor de masa lemnoasa, iar celalalt avea nevoie de lemn ca materie prima, dar si pe unele probleme din activitatea de administrare a municipiului Suceava.

Vicepresedintele PSD Suceava afirma ca la neregulile constatate de Curtea de Conturi în ceea ce priveste modul în care s-au folosit fondurile la consolidarea versantului de Nord Est a municipiului a existat o premiera nationala, pentru ca nu a fost introdus recurs fata de decizia instantei de fond.  

Un alt argument adus de Ovidiu Dontu a fost acela ca licitatia privind salubrizarea municipiului a fost cercetata de DNA si ca mai exista neclaritati privind organizarea licitatiei pentru asfaltarea Caii Unirii, primarul recunoscând în Consiliul Local ca s-a grabit sa faca asfaltarea înaintea organizarii licitatiei.

În replica, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus ca acuzele PSD „sunt povesti electorale” si a precizat ca la licitatia pentru desemnarea firmei de salubrizare procurorii au decis neînceperea urmaririi penale. Acesta a mai adaugat ca decizia lui de a candida din partea PDL „da frisoane PSD”.


Intră acum și în grupul de