„Cetatea de Scaun a Sucevei – 620”


Intră acum și în grupul de

Aniversarea a 620 de ani de la prima atestare documentara a Cetatii de Scaun a Sucevei se deschide vineri, cu simpozionul si expozitia „Cetatea de Scaun a Sucevei – 620”, la care participa 14 specialisti de renume din tara, manifestari organizate de Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava. Printre cei prezenti se va afla si academicianul Razvan Theodorescu, profesorii Mircea D. Matei, Stefan Gorovei si Gheorghe Sion, alaturi de alti cercetatori, profesori universitari si muzeografi, care au efectuat cercetari la Cetatea de Scaun.    

Vineri seara, de la ora 19:00, în Cetate, la lumina facliilor, artisti ai folk-ului, precum Narcisa Suciu, Victor Socaciu si  Mariana Gheorghiu vor sustine un spectacol. Sâmbata, pe esplanada Casei de cultura vor concerta Holograf, Zdob si Zdub si Loredana Groza, iar duminica, în sala mare a Casei de Cultura va avea loc un spectacol, de muzica populara.

Primarul Sucevei, Ion Lungu îi invita pe suceveni duminica, la ora 17:00 la spectacolul de cascadorie ecvestrã, eveniment în premiera în România, ce va reprezenta un asediu al Cetatii de Scaun, cu cel putin 50 lovituri de tun, pregatit minutios dupa un scenariu de renumitul cascador Valentin Vasilescu. 


Intră acum și în grupul de