Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei vine sa repare oalele sparte de secretarul de stat Zvetlana Preoteasa


Intră acum și în grupul de

Dupa ce în urma cu o saptamâna, la Suceava a venit secretarul de stat Zvetlana Preoteasa, misiunea vizitei fiind aceea de a participa la dezbatere publica privind Proiectul Pachetului de legi ale educatiei, vineri soseste ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei pentru a realiza ceea ce nu a fost în stare sa faca subordonata sa, care i-a tratat în bataie de joc pe profesorii suceveni, manifestând dispret.

Potrivit purtatorului de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenta Hacman, a anuntat ca vineri, 8 februarie, la Scoala Crestina Filadelfia din Suceava, ora 10.00, va avea loc o noua dezbatere publica privind Proiectul Pachetului de legi ale educatiei, la care va participa, alaturi de managerii scolari si alti parteneri educationali, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.

Prezenta doar pentru putin timp în sala, la dezbaterea de pe data de 30 ianuarie, Zvetlana Preoteasa, a precizat ca toate propunerile venite din judete vor fi studiate pe îndelete, remarcând ca cele prezentate de Petru Carcalete au fost „fluturate” si „mie nu îmi place sa fie fluturate”, si ca vor fi luate în considerare acelea care se regasesc constant în mai multe judete.

Aceasta nu a dorit sa stea de vorba cu cei 200 de directori de scoli veniti din tot judetul, pretextând ca are de sustinut o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

Dupa acest episod, seful ISJ Suceava, Petru Carcalete a anuntat ca, totusi, pâna la mijlocul acestei luni ISJ Suceava mai asteapta propuneri la proiectul legilor educatiei din partea cadrelor didactice din judet, altele decât cele exprimate cu prilejul dezbaterilor din teritoriu. Acesta a adaugat ca va face apoi o sinteza cu propunerile din teritoriu si le va trimite MECT pe 16 februarie.

Petru Carcalete a mai spus ca la dezbaterea de saptamâna trecuta la care a participant secretarul de stat MECT Zvetlana Preoteasa aceasta nu a adus „nimic nou”: „În sala nu a facut altceva decât sa prezinte acest proiect de lege, iar în momentul discutiilor a parasit sala, spunând ca are conferinta de presa la PNL”.  Inspectorul general al IJS a mai spus ca, înaintea dezbaterilor de la Scoala Filadelfia din Suceava, Zvetlana Preoteasa a fost invitata la sediul ISJ, la ora 9, conform programului, dar a refuzat „motivând ca nu am asteptat-o la intrarea în judet”.

În judetul Suceava s-au desfasurat dezbateri privind noile proiecte de lege, pe zone, printre propunerile profesorilor suceveni fiind finantarea unitara din surse guvernamentale, ramânerea clasei a IX-a la liceu, iar a clasei pregatitoare la învatamântul preprimar, organizarea admiterii în liceu doar pe baza unui examen la nivelul  scolii, fara repartizare computerizata. 


Intră acum și în grupul de