Instanta a decis ca PDL sa functioneze in fostul spatiu unde PD era chirias la PSD pana la solutionarea procesului


Intră acum și în grupul de

Cererea PDL Suceava de reintegrare în spatiul fostului PD pâna la solutionarea dosarului de perfectare a formelor de vânzare, a fost admisa joi de Judecatoria Suceava, pe cale de ordonanta presedintiala. Acest lucru a fost anuntat de PDL Suceava, printr-un comunicat de presa, unde se precizeaza ca solutia data de instanta reprezinta primul pas facut de catre justitie pentru îndreptarea abuzurilor facute la momentul vânzarii întregului spatiu catre PSD, prin încalcarea legii. De asemenea, PDL sustine ca PSD trebuie sa înteleaga pentru totdeauna ca legile trebuie respectate, iar vremurile în care „legea” se realiza prin abuzuri au trecut sau sunt pe cale sa apuna.  

Referindu-se la decizia instantei, purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat, joi, ca este surprins ca un partid care practic nu exista, nefiind înfiintat legal, poate sa aiba calitate procesuala activa. Acesta considera ca decizia este favorabila PSD pentru ca pe toata perioada cât vor sta în acest sediu, cei din PDL vor suporta contravaloarea beneficiului nerealizat de proprietar pe perioada cât acesta a fost lipsit de spatiu.

PDL Suceava si-a organizat un sediu într-un fost magazin de mochete din Suceava, dar a pastrat si sediile în care au functionat organizatiile PD si PLD.

Luna trecuta organizatia municipala PSD Suceava a depus o plângere penala la Parchet împotriva PDL pentru ocuparea abuziva a spatiului în care a functionat organizatia PD si care apartine PSD.

PSD Suceava a cumparat, în urma cu patru ani, spatiul care fusese atribuit de Primarie organizatiei si în care functiona si organizatia PD, astfel încât PD a ajuns sa fie chirias al PSD. Actul de vânzare-cumparare a spatiului în care functioneaza PSD a fost încheiat în baza unei hotarâri a CL Suceava din 21 aprilie 2003, iar PSD s-a intabulat pe acest spatiu

PDL Suceava a actionat în instanta Consiliul Local Suceava solicitând instantei sa oblige acesta la vânzarea spatiului în care a functionat organizatia PD Suceava, dar care se afla de patru ani în proprietatea PSD care l-a cumparat. 


Intră acum și în grupul de