Șeful Serviciului Prevenire din ISU Suceava, pentru a doua oară în patru zile, când din întâmplare este în apropierera unui accident și acordă primul ajutor până la sosirea ambulanței

Șeful Serviciului Prevenire din ISU Suceava, col. Radu Țipișcă, a acordat, marți după amiaza, primul ajutor victimelor unui accident produs în localitatea Zvoriștea, până la sosirea modulului SMURD, fiind pentru a doua oară în patru zile când, din întâmplare, acesta se află în apropierea producerii accidentului, după ce vineri, în timp ce se întorcea acasă, a intervenit la un accident în care a fost implicată o ambulanță SMURD.

accident-3

Potrivit ISU Suceava, un modul SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Suceava, a intervenit marți după amiaza pentru salvarea victimelor survenite în urma unui accident rutier produs în localitatea Zvoriştea.

La locul intervenţiei pompierii au găsit un autoturism care acroşase un pom de pe marginea carosabilului. În autoturism se aflau patru persoane, iar la sosirea echipajelor de intervenţie, doar pasagerul din dreapta faţă se mai afla în habitaclu, acesta fiind încarcerat. S-a trecut la extragerea victimei (un bărbat în vârstă de 68 de ani), după care aceasta a fost preluată de către ambulanţa SMURD TIM.

O a doua victimă, o femeie în vârstă de 66 de ani, a necesitat transport către Spitalul Judeţean Suceava, fiind preluată de către o ambulanţă SAJ. Celelalte două persoane implicate în accident au refuzat transportul la unitatea medicală de urgenţă.

Până la sosirea modulului SMURD, primul ajutor a fost acordat victimelor de col. Radu Ţipişcă – şef Serviciu Prevenire ISU Suceava şi de către echipajul  de pe autospeciala CBRN, care se întorceau la o misiune din judeţul Botoşani.

ISU Suceava menționează că ofiţerul a fost cel care a acordat primul ajutor şi în urma accidentului de vineri 23.09.2016, de la Călugăreni unde a fost implicată o ambulanţă SMURD.(N.B.)accident-2