Handbal, LPS : Dumitru Bernicu a instituit culmea performantei la LPS


Intră acum și în grupul de

Vineri, între orele 12.30-14.00, în sala de sport a LPS Suceava, handbalistele junioare I aveau programat penultimul antrenament înaintea meciului de duminica împotriva formatiei CSS Bacau. Cu toate acestea, sportivele nu au putut efectua sedinta de pregatire întrucât directorul institutiei, Dumitru Bernicu, a închiriat sala pentru o „miuta amicala”, tocmai la orele în care elevele participante în Campionatul National aveau antrenament.

„ Nu se poate asa ceva! Nu a anuntat nimeni nimic despre faptul ca sala a fost închiriata. Fetele au venit la antrenament si nu am putut efectua pregatirea pentru meciul de duminica. Le-am trimis acasa pentru ca în sala se joaca fotbal”, a precizat antrenorul Dorel Tugurlan.

Iata ca se poate, totusi, ca un director al unei institutii de învatamânt sa prefere închirierea salii pentru o suma de bani sau în baza unor relatii de prietenie în detrimentul unei sedinte de pregatire a elevelor care reprezinta LPS în tara. E si asta o performanta! Este însa o performanta negativa în dreptul lui Bernicu.

Pentru a preîntâmpina o situatie similara cu cea de vineri, antrenorul Dorel Tugurlan a decis ca sâmbata sa efectueze antrenamentul de la ora 8.00, desi în mod normal acesta ar trebui sa aiba loc de la ora 13.30.  

Într-un interviu acordat recent, Dumitru Bernicu spunea ca echipa locala de handbal, CS Universitatea, încurca antrenamentele sportivilor de la LPS si se plângea ca unele grupe de juniori efectueaza concomitent sedintele de pregatire din aceasta cauza.

Iata însa ca tocmai cel care îsi dorea ca elevii de la LPS sa se poata pregati asa cum se cuvine închiriaza acum sala de sport în timpul în care acolo erau programate antrenamente, punând astfel piedici performantelor. E si asta o culme a performantei! Asa întelege domnul Bernicu sa se îngrijeasca de bunul mers al institutiei pe care o conduce de 15 ani, împliniti recent. La mai mare!


Intră acum și în grupul de