Vremea se înrăutățește și devine deosebit de rece în următoarele zile. Meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea. În următoarele zile vremea se va răci accentuat, fiind așteptate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori la munte.

ceata, drum, iarna, zapada, ninsoare, trafic (6)

Potrivit meteorologilor, începând de luni noapte și până joi noapte, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Meteorologii mai precizează că temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) și joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.