Un băiat de 15 ani a furat 10.000 de lei din locuința femeii care i-a fost asistent maternal

Un băiat în vârstă de 15 ani instituţionalizat într-un centru din oraşul Dolhasca s-a ales cu dosar penal după ce a furat aproximativ 10.000 lei din casa femeii care i-a fost asistent maternal.

Sursa foto: radiohot.ro
Sursa foto: radiohot.ro

Poliţia oraşului Liteni a fost sesizată, luni seara, de un localnic de 51 de ani, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din locuință o sumă de bani.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un băiat de 15 ani din municipiul Campulung Moldovenesc instituţionalizat într-un centru din oraşul Dolhasca.

” Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, întrucât în perioada 2009-2014, soția victimei a fost asistent maternal al minorului și acesta cunoştea foarte bine gospodăria, venind în ultimii ani în vizită, luni, în jurul orei 12.00, prin spargerea unui geam, minorul a pătruns în imobil și a sustras aproximativ 10.000 lei, fiind recuperați o parte din banii sustraşi.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural”, arată Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.