Acasă Actualitate Flutur la târgul Expo Real din Munchen a transmis oamenilor de afaceri...

Flutur la târgul Expo Real din Munchen a transmis oamenilor de afaceri germani să treacă munții Carpați și să investească în Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean  Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis, marți coferința dedicată României în cadrul târgului Expo Real care se desfășoară în această perioadă la Munchen.flutur-munchen

Gheorghe Flutur le-a făcut o invitație oamenilor de afaceri prezenți la conferință, atât cei din Germania cât și din alte țări să treacă munții Carpați și să investească în județul Suceava.



„Primul mesaj pe care l-am avut a fost ca investitorii să treacă Carpații pentru că îi așteptăm să vină și în Bucovina”, a spus Flutur.

El a prezentat potențialul județului Suceava, atât în ceea ce privește resursele umane, a resurselor naturale, dar și a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Totodată, el a promovat proiectul parcului agroindustrial care ar putea fi înființat în apropierea  Aeroportului Suceava, dar centrul de afaceri cu cele opt pavilioane și unul expozițional aflat în apropierea acestuia și proiectul parcului de industrie alimentară Suceava – Botoșani.

„Am transmis investitorilor străini că potențialul Sucevei este demonstrat și de faptul că ocupăm primul loc la nivel național la carne și lapte. În același timp, avem și dorința de a procesa fructe și ciuperci, și alte produse, și de a nu le mai exporta proaspete”, a declarat Flutur.

El a mai explicat că județul Suceava are și un extraordiar potențial turistic, atât prin monumentele istorice unice în lume cât și prin autenticitatea păstrată prin tradiții.

Tototdată, președintele CJ Suceava a prezentat și parcul industrial din Siret care ar urma să fie înființat la granița cu Ucraina, țară cu o piață de peste 50 de milioane de consumatori.

„Acest parc are toate utilitățile și este exact pe frontiera cu Ucraina. Și să nu uităm că Ucraina e o piață de peste 50 de milioane de consumatori, și mai mult, acest parc e doar la 40 de kilometri de aeroportul modernizat din Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

În cadrul târgului de parcuri industriale de la Munchen, președintele Consiliului Județean Suceava s-a întâlnit cu responsabila cu problemele economice internaționale din Landul Bavaria, Claudia Schlaiter și cu reprezentantul Camerei de Comerț România – Germania, Sebastian Netz.

Delegația suceveană au avut discuții cu oameni de afaceri din Germania și din întreaga lume care își doresc să investească în județ.

Județul Suceava este reprezentat la acest târg de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, de primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, Gheorghe Gutt, reprezentant al Universității „Ștefan cel Mare”, iar de miercuri se va alătura delegației și președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version