7 cazuri compatibile cu gripa inregistrate saptamana trecuta


Intră acum și în grupul de

Saptamâna trecuta pe teritoriul judetului Suceava s-au înregistrat 1957 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), 867 cazuri de pneumopatii acute si 7 cazuri clinic compatibile cu gripa, a anuntat seful ASP Suceava, Odette Nicolae. „Au fost izolate pâna în prezent zece tulpini de virus gripal A/ H1N1 , din care opt Solomon Islands/03/06 si doua asemanatoare cu Solomon Islands/03/06. Patru tulpini au provenit de la pacienti copii din grupa de vârsta 5-14 ani si 6 tulpini de la pacienti adulti” precizeaza Odette Nicolae.

Aceasta a mai mentionat ca pâna în prezent au fost vaccinate antigripal, pe teritoriul judetului, un numar de 70.720 persoane, ceea ce corespunde la 88,3% din dozele de vaccin repartizate judetului Suceava( 80.100 ).

 

Campania de vaccinare a decurs pâna în prezent în cele mai bune conditii, spune seful ASP Suceava, care a mai adaugat ca nu au fost înregistrate reactii adverse post-vaccinale indezirabile. Populatiei îi este în continuare recomandata vaccinarea antigripala. 


Intră acum și în grupul de