Destinatiile turistice netraditionale din patru comune din zona Dornelor vor fi promovate de CJ


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marti, ca prin serviciul Infoturism vor fi depuse la Ministerul Întreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale doua proiecte, „Turismul si mostenirea locala intangibila” si „Destinatii Europene de Excelenta”. Proiectele, ce vor fi derulate în parteneriat cu patru primarii din Bazinului Dornelor, vizeaza promovarea destinatiilor turistice netraditionale ale României care pun în valoare diversitatea si valorile culturale cu aspecte de unicitate ale respectivelor arealuri.

Gavril Mîrza mentioneaza ca proiectele din Bazinul Dornelor vor pune accentul pe calendarul de activitati culturale, obiectivele vizate fiind cresterea economica, sustenabilitatea sociala, culturala si de mediu a turismului în respectivele destinatii turistice.

Primele trei destinatii vor fi premiate la nivel national si la nivel european în semestrul II al anului 2008, beneficiind de participari gratuite la târguri si expozitii în tara si strainatate.

În perioada 14-17 februarie CJ Suceava va participa la Târgul International de Turism de la Katowice din Polonia în cadrul parteneriatului existent între Consiliul Judetean Suceava si Regiunea Silezia. La acest târg Bucovina va beneficia de o suprafata de expunere de 10 mp, pusa la dispozitie cu titlu gratuit de organizatori. 


Intră acum și în grupul de