Presedintele PSD Suceava ramane la ideea ca alegerile locale ar trebui suprapuse cu cele parlamentare


Intră acum și în grupul de

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a tinut sa precizeze joi, într-o conferinta de presa, ca partidul nu va solicita sau provoca organizarea de alegeri parlamentare anticipate, mentionând ca PSD este preocupat de deblocarea institutionala din România. Totusi Gavril Mîrza spune ca o solutie pentru aceasta deblocare ar fi alegerile anticipate.

În opinia lui Gavril Mîrza, alegerile locale ar fi bine sa fie suprapuse cu alegerile parlamentare, deoarece anul trecut în România populatia a fost chemata de trei ori la urne, de doua ori pentru referendum si o data pentru alegerile europarlamentare, iar suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare în acest an ar putea face economie de fonduri.

În Comitetul Executiv al PSD s-a stabilit ca la discutiile cu Guvernul, PSD sa sustina organizarea alegerilor locale în prima parte a lunii iunie, în perioada 1-15 iunie, a afirmat presedintele PSD Suceava. Acesta a mai adaugat ca social-democratii doresc ca viitoarele alegeri sa fie organizate în baza noii legi a votului uninominal, cu alegerea presedintilor Consiliilor Judetene prin vot uninominal, într-un singur tur de scrutin. 


Intră acum și în grupul de