Primarul Ion Lungu are un ragaz de doua saptamani pentru a demisiona din PNL inainte sa fie exclus

Primarul Sucevei, Ion Lungu are la dispozitie o perioada de gratie de doua saptamâni, acordata de Organizatia municipala PNL Suceava pentru a demisiona din partid, dupa ce a anuntat ca va candida din partea PDL. Presedintele organizatiei, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o conferinta de presa ca, pentru un om politic, „excluderea din partid e un lucru foarte grav”, de aceea i se pare normal sa-i acorde un ragaz lui Ion Lungu sa demisioneze din PNL. Astfel organizatia municipala a PNL Suceava astepta aceasta demisie pâna la sfârsitul lunii februarie, în caz contrar îl va exclude.

Angela Zarojanu a spus ca organizatia nu doreste ca Ion Lungu „sa poarte dupa el un cazier politic în care sa fie înscrisa o excludere din PNL” si ca este o „decizie omeneasca” sa-i dea un ragaz sa demisioneze.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în urma cu o saptamâna, ca nu demisioneaza din PNL pentru ca si-ar pierde postul de primar, potrivit legislatiei privind migratia politica, ceea ce ar fi un act de tradare fata de electorat pentru ca are de continuat proiectele aflate în derulare.