Suceava va găzdui, anul viitor, manifestările la 20 de ani de la semnarea protocolului cu regiunea bavareză Schwaben


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a stabilit, la Munchen, cu președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, ca aniversarea a 20 de ani de la încheierea acordului de parteneriat între județul Suceava și regiunea Schwaben, să fie sărbătorită anul viitor la Suceava.

flutur si reichert

 

Flutur, care a fost prezent la Munchen, în Germania, la un târg economic, s-a întâlnit cu președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, cu care a stabilit ca manifestările legate de împlinierea a 20 de ani de parteneriat Suceava-Schwaben să fie organizate la Suceava.

Parterneriatul Suceava-Schwaben a fost semnat în 2 mai 1997 la Augsburg, atunci fiind semnat și protocolul de colaborare și cu regiunea Cernăuți.

Flutur a declarat că  parteneriatul cu regiunea Schwaben este unul dintre cele mai importante și benefice pentru județul Suceava.

„Este unul dintre puținele exemple pe care le poate oferi România în colaborarea unor zone din estul și din vestul Europei. Aveam această colaborare care îmbină relațiile și consolidează relațiile dintre est și vest”, a declarat Flutur.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de