O nouă alertă meteo de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiază

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață o nouă informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului, valabilă începând de vineri, la ora 18:00 și până sâmbătă, la ora 15:00.

drum, iarna, zapada, ninsoare, trafic (1)

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40…50 l/mp.

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte, unde viteza la rafală va depăşi local şi temporar 55…60 km/h.


Meteorologii mai precizează că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare, când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului. (Irina Lițu)