Fotbal : Dupa Contra, si Laurentiu Rosu ataca “Generatia de aur”


Intră acum și în grupul de

Scandalul dintre cele doua generatii ale fotbalului românesc – cea actuala si cea „de Aur” – continua. Totul a plecat de la declaratiile unor fosti internationali români, care i-au acuzat pe actualii „tricolori” ca fac prea putine pe teren dar, în schimb, vorbesc prea mult. Primul care a reactionat a fost Cosmin Contra, în termeni destul de duri. Al doilea – Laurentiu Rosu, mijlocasul spaniolilor de la Recreativo Huelva subestimând performantele lui Hagi, Popescu, Petrescu, Dumitrescu si Raducioiu.  

Fostul fotbalist al Stelei a ramas cu gândul în Ghencea si considera ca adevarata Generatie de Aur a fotbalului românesc nu este în niciun caz echipa nationala din anii ’90, ci superba grupare ros-albastra din 1986, când „militarii” de atunci au câstigat singura Cupa a Campionilor din istoria tarii noastre. „Aceste polemici nu fac foarte bine fotbalului românesc. În primul rând, asa-zisa Generatie de Aur nu este de aur, pentru ca nu a câstigat nimic. E adevarat, au avut mai multe calificari si au avut în Hagi un jucator extraordinar, poate cel mai bun din istoria fotbalului românesc. Poate noi câstigam Campionatul European si devenim noi Generatia de Aur. Singura Generatie de Aur din fotbalul românesc este Steaua din 1986, care a câstigat Cupa Campionilor Europeni, o performanta cu adevarat importanta”, a declarat Laurentiu Rosu.  

Fotbalistul legitimat la Recreativo Huelva a mai tinut sa precizeze ca, spre deosebire de vremurile apuse ale Generatiei de Aur, actuala echipa nationala a României are meciuri mult mai grele si ca, în ciuda tuturor speculatiilor, a bunului simt, a logicii si mai ales a crudei realitati obiective de la Tel Aviv, „tricolorii” au jucat bine în partida pierduta cu reprezentativa Israelului. „Am vazut meciul si prestatia echipei nu a fost deloc asa cum au spus unii. Am jucat bine si am avut destul de multe ocazii de gol. Sa nu uitam ca mare parte a meciului am jucat în zece oameni”, a conchis cel poreclit „Roseata”, uitând ca si la Europene daca îti permiti neglijenta – a se citi nesimtirea – de a calca un adversar, vei fi eliminat fara discutii.


Intră acum și în grupul de