Tenis : Ilie Nastase a demisionat de la conducerea Federatiei Romane de Tenis


Intră acum și în grupul de

Presedintele Federatiei Române de Tenis, Ilie Nastase, si-a prezentat marti demisia, în urma acuzelor legate de modul în care au fost cheltuiti banii pentru organizarea meciului România-Franta din Cupa Davis. „Am fost la ANS, la domnul Belu unde mi-am depus demisia din functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis. Nu am luat aceasta decizie în urma scandalului de la Sibiu, sunt si alte motive care m-au determinat sa iau aceasta decizie”, a tinut sa precizeze fostul mare tenisman român.  
Nastase a fost acuzat ca a deturnat fondurile pentru organizarea Cupei Davis. Costurile organizarii competitiei s-au ridicat la 450.000 de euro, în comparatie cu doar 350.000 de euro cât se cheltuie pe un turneu ca Open România, turneu ce dureaza nu mai putin de noua zile. Nasty sustine însa ca „banii ramasi se întorc acolo de unde au venit, adica la bugetul federatiei”. „Presa trebuie sa dovedeasca ca am furat, dar eu nu sunt nebun sa ma fur pe mine”, a declarat Ilie Nastase.  

Fostul tenisman a explicat si motivele ce au dus la demisia sa, aratându-se deranjat ca este împiedicat sa faca lucruri bune pentru sportul românesc. „De 11 ani ma chinui sa aduc bani la Federatie, sa fac lucruri bune pentru tenisul românesc, si tot eu sunt atacat. Vreau sa stau cu familia mea, sa ma linistesc, pentru ca sunt suparat. Am iesit în fata si acest lucru m-a costat. Eu stiu ca am adus bani la Federatie, am adus contracte, am adus 2 milioane de euro pe an. Acum a venit rândul altora sa faca acest lucru pentru ca nu mai sunt, din acest moment, presedintele Federatiei”, a spus Ilie Nastase, dupa ce si-a anuntat public demisia.

Presedintele ANS, Octavian Bellu, a încercat initial sa îl faca pe Nastase sa se razgândeasca, însa a constatat ca acesta este de neclintit în decizia sa. „Nu cred ca domnul Nastase mai poate fi întors, la cât de hotarât l-am vazut ca e. Am încercat sa gasesc argumente, sa-l conving sa ramâna, dar mi-a zis: «Omule, nu mai am nici 35, nici 40 de ani, ca sa astept sa se realizeze Academia de Tenis peste 20 de ani, sa ma judec la infinit, sa primesc toata mizeria asta în fata, desi am vrut sa fac ceva frumos pentru Bucuresti»”, a spus Bellu.

Doar capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a României, Florin Segarceanu, mai pastreaza sperante ca îl poate întoarce din drum pe Nastase, declarând totodata ca nu a fost anuntat de intentia presedintelui FR de Tenis. „Ilie Nastase nu m-a anuntat ca vrea sa demisioneze. Stiu ca este foarte suparat si el si sotia sa de scandalul iscat în jurul meciului România – Franta, dar sper ca este o decizie pe care a luat-o la suparare. Sper sa revina asupra deciziei, pentru ca nu are motive sa demisioneze. Eu voi discuta cu el si voi încerca sa îl conving sa revina asupra hotarârii de a demisiona”, a declarat Segarceanu.


Intră acum și în grupul de