Fotbal : Trapattoni este noul antrenor al Irlandei


Intră acum și în grupul de

Federatia de la Dublin s-a hotarât în sfârsit! Dupa trei luni de gândire, oficialii irlandezi l-au desemnat pe Giovani Trapattoni drept noul selectioner al echipei nationale, post lasat vacant dupa plecarea lui Steve Staunton.

Potrivit cotidianului „Irish Times”, Trap va semna un contract pe patru ani si va incasa un salariu anual de 1.400.000 de euro. La cei 68 de ani ai sai, noul selectioner are ca obiectiv calificarea la Mondialele din 2010. Un examen dificil pentru italian, daca este sa tinem cont de faptul ca nationala Irlandei se va lupta pentru un loc la turneul din Africa de Sud chiar cu „squadra azzurra”.

Giovanni Trapattoni are o cariera impresionanta, dupa ce a stat pe banca tehnica a mai multor echipe de renume precum AC Milan, Fiorentina, Inter Milano, Juventus Torino, Bayern Munich sau Benfica Lisabona. La echipa nationala a Italiei a reprezentat însa o mare dezamagire, deoarece la Mondialul din 2002 a fost eliminat de gazda Coreea de Sud, iar la Campionatul European din 2004 nici nu a reusit sa treaca de grupe.


Intră acum și în grupul de