Grefierii suceveni vor condiții optime de lucru și să nu mai fie obligați să lucreze peste program


Intră acum și în grupul de

Grefierii suceveni au protestat, vineri, în fața sediului Palatului de Justiție din Suceava solicitând condiții de lucru optime.

grefieri-protest-2

Protestul a fost spontan și a început la ora 10 și s-a încheiat la ora 13, la fel ca și alte proteste similar din țară.

Mihai Ştefan, grefier în cadrul Tribunalului Suceava a explicat că grefierii suceveni au protestat în primul rând în semn de solidaritate cu colegii lor de la Bucureşti care au declanşat o acţiune de protest naţională, fiind concentraţi acolo colegi din toată ţara.

 

„Principalele noastre doleanţe sunt asigurarea unor condiţii optime de lucru, angajarea de personal auxiliar pentru a acoperi cele opt ore de lucru fără a fi nevoie să stăm peste program, recunoaşterea bolilor profesionale, normarea muncii, crearea unui organism care să se ocupe de cariera grefierilor, o Direcţie Generală a Grefierilor”, a spus grefierul sucevean.mihai-stefan-2

El a menționat că la protest au participat reprezentanţi din toate cele trei instanţe, Judecătorie, Tribunal, Curtea de Apel Suceava.

„Nu facem parte dintr-un sindicat, dar ne susţinem colegii”, a spus Mihai Ștefan care a menționat că grefierii sunt în a doua săptămână de protest, iar până acum au purtat banderole albe.

 

El a precizat că instanţa nu este afectată în mare măsură, fiind asigurată o treime  din activitate pentru buna funcţionare a instanţei.(Liliana Bujdei)

grefieri-protest-7


Intră acum și în grupul de