Prefectul Onofrei va primi lamuriri privind bugetul judetului in termen de 30 de zile


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marti, ca a primit din partea prefectului Orest Onofrei, o adresa în care acesta solicita mai multe informatii legate de modul în care a fost votat bugetul judetului. Printre informatiile cerute de prefectul de Suceava se regasesc cele legate de necesarul de fonduri pentru diverse localitati, gradul de colectare a taxelor si criteriile în baza carora consilierii judeteni au repartizat sumele de echilibrare a bugetelor locale.

Gavril Mîrza a precizat ca va trimite un raspuns complet în termenul legal de 30 de zile, dupa ce initial a spus ca prefectul poate verifica doar legalitatea acestui act si nu modul de distribuire a sumelor de bani, si ca nimeni nu poate cenzura votul sau opinia consilierilor judeteni, bugetul fiind votat de 31 din cei 36 de consilieri judeteni, iar legislatia nu prevede criterii în alocarea fondurilor.

La începutul lunii, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a mentionat ca are unele nelamuriri privind legalitatea aprobarii bugetului judetului Suceava pentru anul 2008 aratând ca sumele ar fi fost alocate fara respectarea criteriilor stabilite, motiv pentru care se verifica legalitatea adoptarii acestui buget.

Acesta a afirmat ca unul din criteriile importante în baza carora s-au alocat sumele pentru localitati, cel al gradului de încasare a sumelor la bugetele locale, ar fi fost încalcat întrucât datele Directiei Generale a Finantelor Publice Suceava nu coincid cu cele prezentate în Consiliul Judetean.


Intră acum și în grupul de