Palatul Cotroceni mai are de asteptat putin pana va primi nominalizarile pentru portofoliile Justitiei si Apararii


Intră acum și în grupul de

Nominalizarile pentru portofoliile Justitiei si Apararii vor fi trimise la Palatul Cotroceni, imediat dupa ce Curtea Constitutionala va publica în Monitorul Oficial motivarea deciziei referitoare la nominalizarea Noricai Nicolai, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu la începutul sedintei de Guvern de miercuri. Seful Executivului a subliniat ca înlocuirea ministrului Apararii  nu va afecta, sub nici un aspect, pregatirile pentru summit-ul NATO. Aceste pregatiri se desfasoara potrivit planului convenit cu partenerii externi iar noul ministru va asigura continuarea în acelasi ritm a activitatilor respective, a adaugat premierul Tariceanu.

 

În alta ordine de idei, premierul Tariceanu a precizat, la începutul sedintei de Guvern, ca „nu exista nici un pericol ca România sa depaseasca nivelul deficitului bugetar stabilit prin tratatul de la Maastricht”.

La solicitarea premierului, ministrul Economiei si Finantelor a prezentat rezultatele discutiilor pe care le-a avut cu comisarul Joaquin Almunia si reprezentantii Comisiei Europene în cadrul reuniunii Ecofin.

Procedura de infringement sau cea de preventie nu vor fi demarate, a afirmat Ministrul Economiei si Finantelor. În interventia facuta la Ecofin, Vosganian a subliniat angajamentul Guvernului ca nivelul deficitului bugetar înregistrat în 2008 sa fie mai mic decât cel din 2007. Guvernul a încheiat negocierile pentru salariile din domeniul public si vor fi luate masuri de reducere a cheltuielilor bugetare, a mai precizat Vosganian în cadrul reuniunii ECOFIN.


Intră acum și în grupul de