10.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa se incadreze in munca in Romania

În anul 2008 vor fi eliberate 10.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa se încadreze în munca în România, stabileste o hotarâre aprobata miercuri, de Guvern. Aceste autorizatii sunt eliberate de catre Oficiul Român pentru Imigrari, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Actul normativ mai prevede ca autorizatiile de munca ce vor fi eliberate în anul 2008, precum si autorizatiile eliberate anterior intrarii în vigoare a hotarârii pot fi prelungite în conditiile prevazute de lege.

Autorizatiile de munca prevazute în acorduri, conventii sau întelegeri bilaterale încheiate de România cu alte state nu sunt incluse în acest numar.

În functie de cerintele pietei muncii, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse poate elabora programe speciale vizând facilitarea sau restrângerea, dupa caz, a accesului anumitor categorii profesionale de straini.

Daca numarul cererilor de autorizatii de munca este mai mare de 10.000, acesta poate fi suplimentat, la propunerea MMFES, prin hotarâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ.

 

În anul 2007 a fost aprobata eliberarea a 12.000 de autorizatii pentru accesul pe piata muncii din România si au fost eliberate aproximativ 5.500.