Mai mulți candidați pentru conducerea unor școli din județul Suceava nu îndeplinesc condițiile de înscriere și au fost respinși

Un număr de 13 candidaţi pentru funcţia de director şi alţi patru candidaţi pentru funcţia de director adjunct din unităţi de învăţământ preuniversitar sucevean nu au îndeplinit condiţiile de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct.

ISJ Suceava

Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat, vineri, pe site-ul instituţiei, rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar sucevene, iar din totalul celor 309 candidaţi înscrişi la acest concurs, dosarele de înscriere ale unui număr de 13 candidaţi pentru funcţia de director şi ale unui număr de patru candidaţi pentru funcţia de director adjunct au fost respinse fie din cauza prezentării unor documente incomplete, fie dih cauza lipsei unor documente prevăzute de metodologia de organizare a concursului.

Astfel, potrivit ISJ Suceava, nu au îndeplinit condiţiile de înscriere candidaţii la funcţiile de director de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, de la Şcoala nr.4 Suceava, de la Şcoala nr.2 Vatra Dornei, de la Clubul Copiilor Rădăuţi, de la Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi, de la Şcoala Gimnazială Poiana Stampei, de la Liceul Tehnologic nr.1 Câmpulung Moldovenesc, de la Şcoala Gimnazială Râşca, de la Şcoala Gimnazială Moara Nica, de la Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Fălticeni, de la Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc şi de la Şcoala Gimnazială “Cristofor Simionescu” Plopeni.

Alţi patru candidaţi la funcţiile de director adjunct nu au îndeplinit condiţiile de înscriere la concurs, respectiv de la Şcoala Gimnazială nr. 4 Suceava, de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că un candidat de la Şcoala “Bogdan Vodă” din Capu Codrului s-a înscris la concurs, iar aplicaţia a transmis-o la o şcoală cu acelaşi nume din Maramureş.

“Candidatul a făcut o cerere către ISJ Suceava, iar noi am transmis-o Ministerului Educaţiei, a fost deschisă aplicaţia şi a fost mutată în judeţul nostru”, a spus Lazăr explicând că astfel numărul candidaţilor înscrişi la concurs este 309 şi nu 308 cât s-a anunţat iniţial.

De precizat este că în 27 de școli nu s-au înscris candidați la concursul pentru ocuparea funcției de director, iar pentru opt posturi de director adjunct nu s-au înscris candidați. Potrivit Calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar (Ordin OMENCȘ 5080 / 31 august 2016) în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016 a avut loc înscrierea candidaților iar în data de 7 octombrie 2016 s-au afişat rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere, în timp ce  proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016.

Proba de evaluare a CV –ului și proba de interviu vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, iar afișarea rezultatelor concursului va avea loc în data de 18 noiembrie 2016.

În judeţul Suceava sunt scoase la concurs 213 posturi de director şi 70 de posturi de director adjunct.

(Liliana Bujdei)