Alocarile financiare pentru 2007-2013 trebuiau sa produca rezultate


Intră acum și în grupul de

Eurodeputatul socialist sucevean Catalin Nechifor a solicitat, miercuri, Comisiei Europene o situatie privind stadiul actual al absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune. Solicitarea are ca fundament faptul ca obiectivele Uniunii Europene în ceea ce priveste fondurile puse la dispozitia statelor membre sunt convergenta, competitivitatea regionala si angajarea fortei de munca, respectiv cooperarea teritoriala. Catalin Nechifor- membru al Comisiei pentru buget al PE, respectiv membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, atrage atentia ca alocarile financiare pentru perioada 2007-2013 trebuiau sa produca deja rezultate, la mai mult de un an de la începerea actualei perioade de programare, dar ca acest lucru nu se întâmpla.

Executivul comunitar mai are de raspuns si la o alta întrebare a eurodeputatul sucevean, si anume, care este procentul de absorbtie al fondurilor structurale si de coeziune în fiecare din statele membre ale UE si care sunt masurile pe care Comisia Europeana le preconizeaza pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor majore ale Uniunii Europene, în eventualitatea în care gradul de absorbtie este scazut, sau în unele cazuri egal cu zero.

Catalin Nechifor spune ca astfel vom vedea cu exactitate unde ne situam în comparatie cu celelalte tari ale Uniunii, în special cele integrate în ultimii ani si sa corectam ceea ce s-a gresit pentru ca, în continuare, România are sase dintre cele mai sarace regiuni ale Europei. Aceste regiuni reprezinta 80 la suta din teritoriul tarii.


Intră acum și în grupul de