A doua ruta ocolitoare a municipiului Suceava, proiect ce va fi promovat in colaborare cu Ipotesti si Salcea


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu împreuna cu omologii din localitatile Ipotesti si Salcea va promova un proiect de realizare a unei rute ocolitoare a municipiului Suceava de pe E 85 spre Botosani, în valoare de aproximativ 38 de milioane de euro. În cadrul unei conferinte de presa, joi, seful administratiei locale sucevene a spus ca aceasta ruta ocolitoare are o lungime de 12,1 kilometri, iar studiul de fezabilitate al proiectului urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliilor locale Suceava, Ipotesti si Salcea, pe unde urmeaza sa treaca soseaua. Doar 10 la suta din ruta se va afla pe terenuri private fapt ce va necesita exproprierea în interes public, restul de 90 la suta fiind pe drumuri comunale existente.

Primaria Suceava are depusa deja, la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord Est,  o cerere pentru finantarea acestui proiect, urmând sa fie predat întregul dosar pentru obtinea finantarii prin Programul Operational Regional, masura 2.1.

Edilul sef sucevean mai mentioneaza ca în aceasta primavara urmeaza sa înceapa lucrarile la ruta ocolitoare din E 85 spre Vama Siret, dupa ce a fost respinsa contestatia fata de câstigatorul licitatiei de executie si a fost desemnata si firma de avocatura care se va ocupa de exproprieri.

Guvernul a aprobat, prin Hotarâre finantarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava de pe drumul european E 85, dinspre Falticeni spre Vama Siret, valoarea proiectului fiind de 67 de milioane de euro. Aceasta lucrare cuprinde trei viaducte, sase poduri din care unul peste râul Suceava si sapte pasaje de trecere.


Intră acum și în grupul de