12 copii repatriati din Italia, Spania sau Portugalia au fost reintegrati in familie


Intră acum și în grupul de

Un numar de 12 copii repatriati din Italia, Spania sau Portugalia au fost reintegrati în familie de catre Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPDC) Suceava. Directorul DGASPDC Suceava, Gheorghe Straton, a declarat, joi, într-o conferinta de presa ca fenomenul de repatriere a copiilor se amplifica, mai ales dupa evenimentele de la sfârsitul anului trecut din Italia.

Acesta a subliniat ca institutia pe care o conduce are ca principal scop interesul major al copilului, acesta fiind reintegrarea în familia largita si doar în cazurile în care aceasta integrare nu este posibila se apeleaza la institutionalizare.

Seful institutiei mai spune ca specialistii institutiei monitorizeaza 375 de cazuri de copii ce pot ajunge în situatie de risc, cele mai multe, 131 de cazuri din cauza neglijentei parintilor, iar în 25 de cazuri copiii sunt abuzati fizic de parinti.

De asemenea mai sunt monitorizate si cazurile în care exista risc de separare a copiilor de familie din cauze neimputabile parintilor care sunt bolnavi si au mijloace banesti reduse, cazuri cu copii cu dizabilitati si cele ale copiilor strazii.


Intră acum și în grupul de