Atenționare meteo de ploi, vânt și ninsori la munte, până joi dimineață


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o informare meteo de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte la munte, valabilă începând de marți dimineață, de la ora 02:00 și până joi dimineață, la ora 10:00.

ploaie, geam, furtuna (2)

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

ANM mai precizează că în dimineaţa zilei de marţi, 11 octombrie, va actualiza prezentul mesaj privind evoluţia şi intensitatea precipitaţiilor, cu deosebire din zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de