Bărbat din Câmpulung Moldovenesc trimis în judecată pentru că a accidentat mortal un bărbat, iar patru martori judecați pentru că au încercat să-l acopere pe șoferul vinovat


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a accidentat mortal un bărbat pe o stradă din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost trimis în judecată de Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc pentru ucidere din culpă, iar alte patru persoane care au încercat să-l ajute pe șoferul vinovat, au fost reținute pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

accident_rutier semn

Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc a anunțat că a dispus trimiterea în judecată a șoferului vinovat  și a celor patru persoane acuzate de mărturile mincinoasă.

Conform rechizitoriului, în 15 iunie 2016  Ştefan Adrian Lițu din Câmpulung Moldovenesc care a condus un autoturism pe Str. Calea Transilvaniei nr. 241 din municipiu având o alcoolemie în sânge de cel puţin 0,15 g/l , circula cu viteză și nu a adaptat viteza la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla și a accidentat mortal un bărbat de 68 de ani care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii dinspre dreapta spre stânga pe direcţia de mers spre  comuna Pojorâta, şi care avea în sânge o alcolemie de cel puţin 1,65 g/l.

Anchetatorii arată că în acest caz a fost trimis în judecată Ovidiu Latiș din comuna Sadova pentru favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă în condițiile în care în cadrul declaraţiei de consimţământ prelevare mostre biologice pe care a scris-o şi semnat-o, cât şi verbal în faţa organelor de poliţie şi a medicului de gardă, a pretins în mod nereal că el ar fi fost şoferul auto implicat în accidentul mortal cu scopul de a-l ajuta pe Ştefan Adrian Lițu, cumnatul său, să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident.

Procurorii l-au trimis în judecată și pe Gabriel Alexandru Paicu, care în momentul accidentului era la volanul unui alt autoturism pentru că nu a spus tot ce știe despre accident și că nu ar fi văzut cine era la volanul autoturimsului imediat după producerea accidentului şi nici cine a coborât de la volan când s-a uitat în oglinzile retrovizoare după ce îl depăşise,cu scopul de a-l ajuta pe Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

În acest caz este acuzat de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă  și Constantin Alexandru Crăciunescu, care a ascuns ceea ce știa despre accident și că susține că nu i-ar fi văzut pe aceştia să fi circulat în spatele maşinii sale.

Totodată, este acuzată de aceleași infracțiuni din Ioana Cătălina Dariciuc, care a pretins că în seara accidentului Lițu ar fi trecut pe la ea prin curte și a întrebat de soţul ei care nu era acasă, totul durând între 2 şi 5 minute, fără a vedea cu ce maşină a venit Liţu Ştefan Adrian şi dacă vreo maşină a întors în poarta curţii acesteia, ea aflând despre acccident 20-30 de minute mai târziu.


Intră acum și în grupul de