Peste 20 de poliţişti suceveni au acţionat pentru siguranţa traficului rutier în noaptea de miercuri spre joi, în zonele unde a nins


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni atrag atenția șoferilor că având în vedere specificitatea anotimpului, dar şi previziunile meteo pentru perioada următoare, circulația urmează să se desfășoare în condiţii de ploaie şi carosabil umed, iar în zonele de munte ale judeţului există posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ploaia, dar şi posibilitatea unor precipitaţii sub formă de ninsoare.

Politia masina (1)

În acest sens, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu  şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să nu pornească  la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.

”Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos”, sunt recomandările Poliției Suceava pentru conducătorii auto.

Totodată, Poliția Suceava a mai informat că peste 20 de poliţişti au acţionat pentru siguranţa traficului rutier în noaptea de miercuri spre joi, pe segmentele de drum pe care s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare, respectiv pe DN 17 în zona pasului Mestecăniş şi pe segmentul de drum Vatra Dornei – Tihuţa, dar şi pe DN 17A Vatra Moldoviţei – Palma – Suceviţa.

În aceste zone au acţionat şi utilaje ale Companiei Naţionale de Drumuri şi Poduri cu materiele antiderapante.

Sursa citată arată că în urma acţiunilor desfăşurate nu s-au înregistrat probleme în trafic, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale având în vedere starea meteo.

 


Intră acum și în grupul de