Zapada de pe sosele si viteza excesiva, cauza a trei accidente


Intră acum și în grupul de

Caderile de zapada de la sfârsitul saptamânii cumulata cu viteza excesiva a dus la producerea a trei accidente grave pe drumurile din judetul Suceava. Potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal Alin Botezatu în seara de vineri, în jurul orei 20.30, în afara localitatii Bosanci pe D.N. 2 , D. Alexandru, în vârsta de 36 ani, din municipiul Oradea, judetul Bihor, posesor al permisului de conducere pentru categoriile BE si CE din anul  1997, în timp ce conducea autoturismul marca „Opel Astra”, într-o curba la stânga nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit partial cu zapada, a pierdut controlul asupra directiei de mers si s-a rasturnat în santul din partea dreapta a drumului, soferul fiind grav ranit. Acesta nu se afla sub influenta alcoolului.   

Tot vineri seara, în jurul orei 23.25, în interiorul localitatii Vama pe D.N. 17, L. Alin, în vârsta de 36 ani din localitate, posesor a permisului de conducere pentru  categoria B din anul 2007, în timp ce conducea autoturismul Dacia 1300, datorita starii de ebrietate si a faptului ca nu a adaptat viteza pe un carosabil acoperit cu zapada, a pierdut controlul asupra directiei de mers, s-a rasturnat si s-a lovit de un stâlp din beton de pe marginea drumului, autoturismul ramânând pe cupola.

Cei doi pasageri aflati în autoturism, pe bancheta din spate au fost raniti. Este vorba despre I. Ioan de 40 ani si M. Gheorghe de 26 ani, ambii localnici.

Conducatorul auto nu purta centura de siguranta, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Si o soferita a cazut prada zapezii si a vitezei. Potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Suceava, sâmbata, la ora 09.10, pe DN 17 B în afara comunei Crucea, H. MARIANA, în vârsta de 33 ani din orasul Brosteni, posesoare a permisului de conducere categoria ,,B” din anul 2005, în timp ce conducea autoturismul marca ,,Daewoo Matiz”, datorita neadaptarii vitezei la un carosabil acoperit cu polei, a derapat, intrând în coliziune cu un parapet din beton aflat pe marginea drumului.

În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a minorei P. A., în vârsta de 9 ani din orasul Brosteni, care a fost transportata la spital. Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 


Intră acum și în grupul de