Summit-ul NATO, cel mai semnificativ eveniment international organizat de Romania pana acum


Intră acum și în grupul de

Responsabilii din cadrul institutiilor implicate în organizarea summit-ului NATO de la Bucuresti s-au întâlnit, la Palatul Victoria, sub coordonarea primului-ministru Calin Popescu-Tariceanu, pentru a analiza stadiul pregatirilor acestui eveniment, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat înca o data ca summit-ul de la Bucuresti este unul important nu doar pentru Alianta, ci si pentru România, fiind cel mai semnificativ eveniment international organizat de tara noastra pâna acum.

Concluzia reuniunii a fost ca pregatirile sunt în grafic. „Pregatirile au avansat semnificativ si activitatile stabilite sunt în grafic”, a afirmat secretarul de stat MAE Victor Micula, coordonatorul actiunilor de organizare a summit-ului.

Victor Micula a informat ca în cadrul discutiilor din Consiliul Nord Atlantic s-au aprobat formatele de lucru ale summit-ului de la Bucuresti, care includ o reuniune formala a sefilor de stat si/sau de guvern din statele membre, precum si reuniuni ale Comisiilor NATO – Ucraina si NATO – Rusia.

Summit-ul va fi precedat de o serie de evenimente – seminarii, conferinte, expozitii etc.: Forumul Transatlantic (în perioada 1 – 3 aprilie 2008), Summit-ul Tineretului (evenimentul, la care vor participa tineri din tarile NATO, va avea loc în perioada 3 – 5 aprilie 2008), Expozitie NATO (se vor  organiza doua expozitii, una publica, prezentata în perioada premergatoare evenimentului, precum si una dedicata delegatiilor, prezentata în timpul Summit-ului NATO).

La Summit-ul de la Bucuresti, al 20-lea din istoria NATO, vor participa oficiali din statele membre NATO, din statele partenere, din alte state contributoare la operatiunea ISAF din Afganistan, reprezentanti ai unor organizatii internationale, medii academice si de presa, participanti la evenimentele de diplomatie publica organizate în contextul Summit-ului.


Intră acum și în grupul de