Senatorul Gheorghe Flutur s-a lansat in cursa pentru castigarea Consiliului Judetean


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei judetene Suceava a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, va candida din partea acestui partid la functia de presedinte al CJ. Lansarea lui Gheorghe Flutur la presedintie a avut loc la finele saptamânii trecute si ea a fost facuta de vicepresedintele la nivel national al PD-L, Cezar Preda. Acesta a spus ca Suceava este „un bastion al stângii nereformate” si ca din Cetatea de Scaun a Moldovei se da semnalul pentru câstigarea, de catre PD-L, a alegerilor locale la nivelul întregii tari. Domnia sa a subliniat ca semnalul pe care vor trebui sa-l dea organizatiile PD-L din judetele Moldovei la alegerile locale va trebui sa fie „de mare forta” aratând ca în alegerile din 2008, diferenta de valoare politica si de procente politice o va da Moldova. „De aici ne asteptam voturile care sa duca PD-L la peste 40 la suta”, a explicat Cezar Preda.

Vizibil emotionat si în aplauzele unei sali portocalii 100 %, Gheorghe Flutur a promis ca va face exact ce trebuie ca presedintia CJ sa fie adjudecata de PD-L. Acesta nu a insistat foarte mult pe proiectul pe care îl va urma pentru a deveni presedinte si a insistat mai mult pe eforturile ce trebuie facute pentru ca PD-L sa câstige cât mai multe primarii din judetul Suceava.  

Prim-vicepresedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardau, a aratat ca mobilizarea pentru câstigarea alegerilor locale din acest an este foarte importanta, exprimându-si încrederea în candidatii partidului. Acesta a spus ca Suceava da startul schimbarii culorii politice la primariile si Consiliile Judetene din tara.

La rândul sau, senatorul de Iasi Dan Cârlan, prezent la Suceava la momentul lansarii candidaturii lui Gheorghe Flutur a declarat ca PD-L trebuie sa învinga în alegerile locale ceea ce domnia sa a denumit „alianta cacanie” formata din PSD si PNL. „Stiu ca s-au pus bazele aliantei PSD-PNL la nivel de protocol pentru alegerile locale din 2008. Vor colabora în primul tur. Au pact de neagresiune, nu-si vor atrage reciproc primari dintr-o parte în alta. Se vor sustine reciproc pentru turul doi si obiectivul lor este sa-si impuna la conducerea Consiliilor Judetene oamenii lor”, a explicat Dan Cârlan. Acesta a aratat ca „revolutia portocalie” nu trebuie sa însemne doar obtinerea celui mai mare scor electoral ci ca trebuie ca PDL sa obtina mai mult decât PSD si PNL împreuna. Dan Cârlan a mai spus ca, dupa ce au facut o evaluare corecta a sanselor în alegerile locale, PSD si PNL nu mai vor vot uninominal pentru alegerea presedintilor Consiliilor Judetene si ca doresc ca acestia sa fie alesi tot pe lista, în speranta ca PNL si PSD vor putea sa-si puna din nou, prin negociere, presedintii de Consilii Judetene.  

Pâna acum si-au mai anuntat candidatura la functia de presedinte al CJ liderul social-democratilor suceveni, Gavril Mîrza si vicepresedintele PRM al CJ, Stela Acatrinei. 


Intră acum și în grupul de