Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, numit responsabil cu acțiunile Centenarului Unirii


Intră acum și în grupul de

Președintele  Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a fost numit responsabil cu acțiunile din județul Suceava privind serbarea Centenarului Unirii din 2018.

Flutur

Flutur a spus într-o conferință de presă că București, Alba Iulia și Suceava vor fi principalele puncte în care se va serba Centenarul Unirii.

El a arătat că pentru pregătirea evenimentului, directorul Muzeului Bucovinei se va ocupa din partea CJ Suceava de aceste aspecte, iar din echipa pentru coordonarea centenarului 2018 va face parte primarul Sucevei, Ion Lungu, reprezentanți ai Universității Suceava, ai Camerei de Comerț și Industrie și că își dorește să fie cooptată și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Totodată, Flutur a anunțat și un număr de 30 de obiective care vor trebui realizate în cinstea Centenarului unirii.

Astfel, va fi realizat un ansamblu monumental al Unirii cu Țara, va fi reabilitată statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, iar în cadrul Palatului Administrativ va fi realizat proiectul Cupola, urmând să fie acoperită curtea interioară a acestei clădiri iar în interior se va amenaja o sală specială.

Între proiecte se numără reabilitarea Gării Ițcani, restaurarea Curții Domnești, construcția Sălii Polivalente din Suceava, dar și restaurarea celor 15 biserici din lemn din județ sau reabilitarea Cazinoului din Vatra Dornei.

El a mai spus că dorește și redeschiderea punctelor de frontieră cu Ucraina de la Climăuți, Vicov de sus, Ulma și Izvoarele Sucevei, dar și modernizarea Vămii Siret.

 


Intră acum și în grupul de