Constituirea si functionarea Consiliilor de Evaluare Strategica si Corelare


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Consiliilor de Dezvoltare Regionala (CDR) si cei ai Consiliilor Regionale de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) s-au întâlnit la Bucuresti cu reprezentantii Autoritatii de Management a Programului Operational Regional, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. La întâlnire au participat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor László Borbély, secretarul de stat Anna Horváth si directorul AM POR Gabriel Friptu.

Principalele teme de discutie au vizat constituirea si functionarea Consiliilor de Evaluare Strategica si Corelare. În acest context, ministrul László Borbély le-a cerut reprezentantilor locali sa accelereze procesul de evaluare a proiectelor depuse. De asemenea, a cerut mai multa implicare în cazurile acelor CRESC-uri care nu s-au întrunit înca, blocând astfel procesul de evaluare a proiectelor.

“Am descentralizat foarte mult acest program, am acceptat sugestiile venite de la dumneavoastra si trebuie sa mergem mai departe. În cazul în care Consiliile de Evaluare Strategica si Corelare nu functioneaza, nu putem implementa proiectele si implicit nu putem cheltui banii. Eu îmi doresc sa cheltuim cât mai repede aceste fonduri si sa nu pierdem avansul pe care îl avem în fata altor programe.“

În cadrul discutiilor, s-a subliniat faptul ca evaluarea strategica a proiectelor depuse în cadrul Programului Operational Regional este mai eficienta daca este facuta în baza unui plan de dezvoltare regionala coerent. “Trebuie sa gândim la nivel regional. Ministerul lucreaza în acest moment la Conceptul de Dezvoltare Spatiala a României, care va putea fi folosit pentru aceste proiecte” a  mai declarat ministrul László Borbély.


Intră acum și în grupul de