Zeci de amenzi date de polițiștii suceveni pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată


Intră acum și în grupul de

 Poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi poliţişti rutieri din cadrul formaţiunilor de la nivelul subunităţilor de poliţie, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean  al Poliţiei Transporturi Suceava au organizat zilele trecute o acţiune de prevenire şi combatere a accidentelor generate de nerespectarea legislaţiei privind trecerea la nivel cu calea ferată.

trecere-cale-ferata

Potrivit Poliției Județene Suceava, acţiunile au fost derulate pe traseul DN2 Suceava-Darmanesti-DJ178A Todiresti-Comanesti -Partesti –DJ178 – Botosana,  pe traseul DN17- Suceava- D.J.209D –Stroiesti, pe traseul DJ 208 A Suceava-Bosanci –Vereşti –Liteni –Văratic, pe traseul municipiul Vatra Dornei – DN17- limită de judeţ şi a comunelor arondate, pe traseul DN17- Vama, în zona trecerii la nivel cu calea ferată pe raza municipiului Cîmpulung Moldovenesc şi  între Sadova şi Pojorîta, pe traseul DN17 Păltinoasa –Gura Humorului-Frasin şi pe DN2E Capu Codrului – Cacica, pe traseul mun. Fălticeni – DJ 208- DJ208E-Preuteşti- Dolhasca, pe traseul DN17A Rădăuţi-Dorneşti şi pe DN2H Milişăuţi, pe traseul –DN2  Slobozia – Grănicesti (pasajele de cale ferata), pe traseul –DN2H – DN2E Vicovu de Sus  (pasajele de cale ferata).

”Obiectivele acţiunii au fost prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti prin impunerea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice; sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată dar şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei în domeniu”, arată sursa citată.

Poliția Județeană Suceava informează că în cadrul acţiunii au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei rutiere şi a regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, a fost constatată o infracţiune şi au fost suspendate trei permise de conducere şi retrase trei certificate de înmatriculare.

Poliţiştii recomandă tuturor şoferilor să respecte legislaţia rutieră şi să execute trecerile la nivel cu calea ferată cu maximă atenţie şi responsabilitate.

”Diminuaţi volumul sistemelor audio când ajungeţi în preajma trecerilor şi asiguraţi-vă temeinic. Respectaţi semnificaţia sistemelor de iluminare şi nu forţaţi trecerea la nivel cu calea ferată”, arată Poliția Suceava.

În primele șase luni ale acestui an, s-au produs pe raza judeţului Suceava trei accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, două cu implicarea de autovehicule şi unul cu implicarea unui atelaj hipo. Din fericire, doar o persoană au fost rănită uşor şi nu s-au înregistrat decese.


Intră acum și în grupul de