Ion Lungu: Ruta ocolitoare spre Botoșani va fi realizată în două etape


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține că lucrările la ruta ocolitoare spre Botoșani va fi realizată în două etape.

ruta-ocolitoare2

Acesta a explicat pe pagina sa de socializare că a fott stabilit definitiv traseul rutei ocolitoare către Botoșani, în  varianta scurtă, care va avea o lungime de 4067 m.

Potrivit primarului, noua cale de acces are punctul de plecare din intersectia străzii Traian Vuia cu strada Apeductului.

Ulterior, traseul traversează zona serelor, iar apoi va fi realizat un pod peste râul Suceava, în zona Termica şi cu ieșire în DN 29 către Botoșani, în zona Avicola Burdujeni.

„Lucrarea se va desfaşura în două etape: prima în lungime de 1497 m, care cuprinde şi un nou pod peste râul Suceava şi pe care dorim să o demarăm anul viitor. Iar patrea a doua, în lungime de 2570 m, va fi demarată după finalizarea podului”, susține Ion Lungu.

Primarul Sucevei a explicat într-o conferință de presă că a renunțat, temporar, la proiectul rutei ocolitoare care să lege DN 2 cu DN 29 ce avea o lungime de 14 kilometri și pentru care dorea depunerea unui proiect cu finanțare europeană.

El a spus că UE nu poate finanța o astfel de investiție rutieră pentru că nu a fost inclusă în Master Planul General de Transporturi.

Guvernul a aprobat recent Master Planul de Transporturi și a generat nemulțumiri pentru că acest document care stă la baza investițiilor ce vor fi realizate în domeniul transporturilor nu include mai multe investiții necesare.(N,B.)

 


Intră acum și în grupul de