Cosurile de fum deteriorate au provocat incendii in Preutesti si Praxia


Intră acum și în grupul de

Casa unei familii din Preutesti a fost salvata dupa ce un incendiu a izbucnit de la cosul de fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Falticeni împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta  Preutesti au intervenit duminica dimineata, cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria lui S. Dumitru, din localitatea Preutesti.

La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la planseul din lemn cu posibilitati de propagare la întreaga locuinta si o anexa, pompierii reusind sa salveze casa de locuit si o anexa.

Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de cosul de evacuare a fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile.

Aceeasi cauza a stat la baza altui incendiu produs duminica. Astfel Detasamentul de pompieri Falticeni împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta  Fântâna Mare au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la gospodaria lui Ionel L., din localitatea Praxia, comuna Fântâna Mare. Când au sosit pompierii la fata locului ardea planseul din lemn, cu posibilitati de propagare la întreaga locuinta si anexe.

Si în acest caz pompierii au salvat casa de locuit si anexele, în valoare de aproximativ 50.000 RON.


Intră acum și în grupul de