Zona Arbore verificata pentru a se preveni noi inundatii


Intră acum și în grupul de

Zonele în care în anii precedenti au avut loc inundatii vor fi verificate, pentru a se preîntâmpina un nou dezastru, a declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim. Acesta a precizat ca Centrul operativ pentru situatii de urgenta organizeaza în perioada 28 februarie-01 martie 2008, actiuni de verificare, prin sondaj, a modului în care au fost salubrizate cursurile de apa pentru asigurarea posibilitatii de scurgere a apelor mari.

Acesta a precizat ca vor fi verificate în principal cursurile de apa pe care sunt prognozate cresteri însemnate de debite în lunile martie-aprilie 2008 precum si cele pe care s-au produs în anii anteriori blocaje ce au condus la pierderi de vieti omenesti si mari pagube materiale.

În judetul Suceava obiectul verificarii îl vor avea pâraiele Clit, Saca, Solca din zona Arbore.

„În cadrul acestor controale se va verifica existenta depozitelor de deseuri si de material lemnos pe malurile si în albiile cursurilor de apa precum si în sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor si existenta depozitelor de material lemnos pe formatiunile potentiale din apropierea zonelor locuite.

Actiunea are în vedere constatarea existentei depozitelor de deseuri si material lemnos care, prin antrenare, pot obtura sectiunea de scurgere a apelor mari” a mai adaugat Constantin Harasim.


Intră acum și în grupul de