Un copil de opt luni preluat cu elicopterul SMURD și transferat de la SJU Suceava la Spitalul de Copii din Iași fiind suspect de meningo-encefalită


Intră acum și în grupul de

Un copil în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care fusese transferat, luni, de la Spitalul Rădăuţi la SJU Suceava, a fost transportat, marţi, cu un elicopter SMURD la Iaşi pentru a fi internat în Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iaşi.

pacient - elicopter smurd - bolnav (5)

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, marţi, că un copil în vârstă de opt luni a fost transferat, luni, de la Spitalul municipal Rădăuţi la SJU Suceava în stare gravă şi a fost internat în Secţia ATI.

Ardeleanu a spus că în acest caz s-au făcut mai multe investigaţii medicale, pacientul fiind  diagnosticat cu“suspiciune de meningo-encefalită”.

El a precizat că dată fiind starea gravă a copilului, care în timpul nopţii de luni spre marţi, a intrat în comă, s-a luat decizia transferului în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iaşi, pacientul fiind transportat cu un elicopter SMURD în cursul zilei de marţi.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că pacientul a fost internat la SJU Suceava cu “convulsii febrile, status post epileptic şi insuficienţă respiratorie gravă”, în acest caz fiind efectuate mai multe investigaţii medicale, inclusiv RMN.

Zorescu a spus că diagnosticul în cazul acestui pacient este „suspiciune de meningo-encefalită”, nefiind confirmat prin analize de laborator, întrucât nu s-a putut efectua o puncţie lombară.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de