Acasă Actualitate Un copil de opt luni preluat cu elicopterul SMURD și transferat de...

Un copil de opt luni preluat cu elicopterul SMURD și transferat de la SJU Suceava la Spitalul de Copii din Iași fiind suspect de meningo-encefalită


Intră acum și în grupul de

Un copil în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care fusese transferat, luni, de la Spitalul Rădăuţi la SJU Suceava, a fost transportat, marţi, cu un elicopter SMURD la Iaşi pentru a fi internat în Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iaşi.

pacient - elicopter smurd - bolnav (5)



 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, marţi, că un copil în vârstă de opt luni a fost transferat, luni, de la Spitalul municipal Rădăuţi la SJU Suceava în stare gravă şi a fost internat în Secţia ATI.

Ardeleanu a spus că în acest caz s-au făcut mai multe investigaţii medicale, pacientul fiind  diagnosticat cu“suspiciune de meningo-encefalită”.

El a precizat că dată fiind starea gravă a copilului, care în timpul nopţii de luni spre marţi, a intrat în comă, s-a luat decizia transferului în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iaşi, pacientul fiind transportat cu un elicopter SMURD în cursul zilei de marţi.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că pacientul a fost internat la SJU Suceava cu “convulsii febrile, status post epileptic şi insuficienţă respiratorie gravă”, în acest caz fiind efectuate mai multe investigaţii medicale, inclusiv RMN.

Zorescu a spus că diagnosticul în cazul acestui pacient este „suspiciune de meningo-encefalită”, nefiind confirmat prin analize de laborator, întrucât nu s-a putut efectua o puncţie lombară.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version