Dubla impunere a taxei de salubritate incita in continuare spiritele


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului de consilieri PSD din Consiliul Local Suceava, Virginel Iordache i-a cerut luni primarului Ion Lungu sa prinda în proiectul de Hotarâre de CL pe care doreste sa-l initieze în vederea corectarii dublei impuneri a contribuabililor privitor la taxa de salubritate si un alineat prin care sumele încasate în plus de la persoanele juridice în 2007 sa fie compensate cu cele pe care acestea le datoreaza pe anul în curs la bugetul local. Iordache a spus într-o conferinta de presa ca PSD doreste o reparatie atât morala cât si materiala pentru persoanele juridice care au platit taxa de doua ori.

Acesta s-a întrebat retoric de ce prefectul judetului, Orest Onofrei nu s-a sesizat anul trecut asupra „ilegalitatii acestei Hotarâri de CL”, în conditiile în care chiar Ion Lungu a recunoscut ca sunt multe cazuri de dubla impunere a aceleasi taxe de salubritate. „Nu e normal ca cetatenii sa fie pacaliti cu smecherii ieftine de o administratie Ion Lungu care sta prost la capitolul legislatie”, a mai spus Iordache.  

În replica, primarul Sucevei a spus ca înca de anul trecut persoanele care au sesizat dubla impunere si au facut dovada acesteia, au primit înapoi sumele de bani platite la Primarie. „Domnul Iordache este deja în campanie electorala dar eu îl asigur ca am fost si suntem corecti cu contribuabilii suceveni. Cei care au facut dovada dublei impuneri au primit banii înapoi”, a conchis Ion Lungu, refuzând sa se lanseze în polemica pe acest subiect cu liderul PSD.


Intră acum și în grupul de