Profesori sanctionati in urma contestatiilor la tezele cu subiect unic


Intră acum și în grupul de

ISJ Suceava a sanctionat un numar de 10 profesori suceveni pentru ca nu au evaluat corespunzator o serie de lucrari a caror nota a fost contestata la prima etapa a tezelor cu subiect unic. Este vorba de 8 profesori de româna, din zonele Suceava, Falticeni si Vatra Dornei, si de doi profesori de matematica, ambii din zona Radauti. Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu a declarat ca dupa ce s-au depus contestatiile, s-a depistat ca la o teza de la matematica si la 6 de la româna diferenta dintre nota initiala si cea de la comisia de contestatii este mai mare de un punct, maximum prevazut de metodologie.

Adjunctul ISJ a precizat ca diferentele au fost facute atât prin cresterea, cât si prin scaderea notei, astfel ca s-a luat masura ca profesorii implicati sa fie sanctionati cu retragerea dreptului de a mai participa în comisiile de examen vreme de un an de zile.

Tezele cu subiect unic înlocuiesc testele nationale si se adreseaza elevilor de clasa a VII-a si a VIII-a. Prima etapa a acestor examene s-a desfasurat la finele anului trecut. Contestatiile au fost depuse în ianuarie 2008, iar rezultatul recorectarii tezelor a fost comunicat luna aceasta, când s-au depistat si neregulile celor 10 profesori.


Intră acum și în grupul de