Primarul Ion Lungu: Obligația celor de la Asociația Foresta este să facă achiziția pentru închirierea nocturnei. Ar trebui licitație sau măcar selecție de oferte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că problema închirierii instalației de iluminat nocturn pentru meciul Foresta-FCSB apraține Asociației de fotbal Foresta. areni

 

Lungu a spus într-o conferință de presă că Primăria Suceava este doar partener și nu este implicată în nici un fel în închirierea instalației nocturne.

El a arătat că urmărește și el, din presă, care este evoluția pentru realizarea acestui obiectiv.

”E treaba clubului ce fac cu nocturna”, a spus Lungu.

El a arătat că potrivit contractului de asociere este obligația celor de la clubul Foresta să facă achiziția și să închirieze nocturna.

Întrebat dacă fiind vorba de bani publici nu ar trebui să se facă achiziția prin licitație, Ion Lungu a spus că ar trebui făcută o licitație sau măcar o selecție de ofertă.

Consiliul Local Suceava a votat, săptămâna trecută, alocarea sumei de 225.000 de lei pentru Asociața Foresta în vederea închirierii unei instalații de iluminat nocturn la meciul contând pentru șaisprezecimile Cupei României la Fotbal între Foresta și FCSB care se va desfășura în 27 octombrie de la ora 21.30 pe Stadionul Areni.

Consilierii local PSD nu au votat această hotărâre, iar președintele executiv al organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Tiberius Brădățan, declarând că nu s-a opus nici o secundă promovării sportului, a culturii sau a finanțării învățământului, dar a apreciat că finanțarea cu 225.000 de lei pentru o nocturnă la meciul Foresta- Steaua a fost o acțiune făcută peste noapte și că a ținut cont și de ceea ce a spus Dorin Goian care a explicat că pentru jucătorii suceveni ar fi fost mai bine dacă meciul se juca pe lumină naturală.

El a spus că la Baia Mare închirierea unei nocturne a costat cu 10.000 de euro mai puțin, dar că nu aceasta este problema, ci situația în care se află municipiul Suceava a cărui conducere nu a avut nici o viziune astfel că în 12 ani nu s-a construit un nou stadion, care era prezentat în fiecare campanie electorală și nici măcar nu s-a modernizat actualul stadion.

”Eu cred că s-a ajuns la ideea de nocturnă pentru ca după 12 ani de viziune managerială pentru Suceava nu s-a reușit un stadion nou și o instalație de nocturnă. Noi dăm 225.000 de lei pentru două ore de televizare. Nu ne opunem sportului, dar vreau o viziune de dezvoltare a sportului și ne pasă cum se cheltuie banul public”, a spus Brădățan.

El a mai declarat că a considerat că este mai bine să existe garanția că iarna aceasta sucevenii vor avea căldură și că unele cheltuieli care nu sunt obligatorii să fie restricționate.

Brădățan a mai spus că din suma de 1,3 milioane de lei pentru fotbal pentru tot anul, 2,5 miliarde de lei vechi sunt doar pentru două ore de meci.


Intră acum și în grupul de