Un bărbat din Vicovu de Sus, cu ordin de restricție, care s-a apropiat la mai puțin de 50 de metri de locuința fostei soții și a tras cu un pistol, a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani din Vicovu de Sus, care are ordin de restricție față de fosta soție a fost reținut după ce s-a apropiat la mai puțin de 50 de metri de locuința fostei soții și a tras și cu un pistol cu aer comprimat, a fost reținut, miercuri, de polițiști și introdus în Arestul IPJ Suceava.

catuse retinere arest

Conform Poliției Județene Suceava, duminică în jurul orei 17.30, Poliția Orașului Vicovu de Sus a fost sesizată  de către o femeie de 46 ani, din orașul Vicovu de Sus cu privire la faptul că  un bărbat 35 ani, din aceeași localitate, a venit la domiciliul său unde locuiește fosta soție a acestuia și copiii lor, a provocat scandal și la un moment dat a scos un pistol cu aer comprimat cu care a tras în aer.

La 25 iulie 2016 Judecătoria Rădăuți a emis un ordin de protecție privind-o pe  fosta soţie prin care acesta a fost obligat să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de soție, de copiii minori, precum și de imobilul în care aceștia locuiesc.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că  femeia se afla la domiciliul său împreună cu membrii familiei sale. La un moment dat în fața domiciliului său a oprit un autoturism de la volanul căreia a coborât bărbatul de 35 de ani . Acesta i-a cerut să discute cu el cu privire la faptul că aceasta are grijă de copiii săi și o ajută la treburi gospodărești pe fosta sa soția. La un moment dat, în timp ce discuta cu bărbatul de 35 de ani, acesta a scos un pistol cu aer comprimat din categoria armelor neletale nesupuse autorizării și a tras în aer după care a plecat de la fața locului.     De asemenea, s-au efectuat verificări şi a rezultat că bărbatul figurează având dreptul de a conduce „suspendat”.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „uzul de armă neletală fără drept”,  și „nerespectarea hotărârilor judecătorești”.

În cursul zilei de miercuri poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, pentru administrarea de material probator şi probarea activităţii infracţionale. Au fost ridicate mai multe bunuri şi a fost identificată arma neletală folosită pentru executarea focului în aer.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Suceava.

Poliția reamintește că cererile pentru emiterea ordinului de protecţie pentru victimele violenţei în familie se vor judeca de urgenţă, în termen de cel mult 72 de ore de la depunerea cererii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de