Ambasadorul Chinei în România vrea dezvoltarea relațiilor comerciale dintre China și Suceava și a participat la înființarea filialelor sucevene ale Casei Româno-Chineze și Camerei de Comerț România-China


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong, a participat, miercuri, la înființarea filialelor sucevene ale Casei Româno-Chineze și Camerei de Comerț România-China.china-flutur-lungu-5

La înființarea Casei Româno-Chineze au participat, alături de ambsadorul chinez președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Constantin Harasim, primarul Ion Lungu, președintele CCI Suceava, Nicolae Troașe.

Diplomatul chinez a spus că prin înființarea Casei Româno-Chineze va exista o nouă platformă de cooperare între China și Suceava.

El a arătat importanța unei asemenea structuri care va contribui la schimburile interumane, la promovarea schimburilor economice și a zonei comerciale.

Xu Feihong a mai spus că întreprinderile chineze sunt interesate să investească în România și în județul Suceava, dar că lipsește partea de informații și că speră că în viitor Casa Româno-Chineză și Camera de Comerț România-China vor face mai mult pentru dezvoltarea relațiilor comerciale.china-flutur-lungu-1

El a dat asigurări că Ambasada Chinei va oferi consultanță și va face efoturi pentru dezvoltarea relațiilor comerciale.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut o prezentate scurtă a județului Suceava, subliniind că încă din  2009 județul Suceava are încheiat un parteneriat cu o provincie din China.

El a prezentat oportunitățile de afaceri în zonă, dar și oferta turistică și a anunțat că vor fi  editate materiale promoționale în chineză.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim și-a exprimat bucuria că ambasadorul Chinei a venit la Suceava și că se vor întări relațiile cu această țară, iar primarul Ion Lungu a arătat că orașul Suceava este în continuă dezvoltare.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de